Šneci z celozrnné mouky s medem
Potřebné ingredience
Těsto: 500g celozrnné pšeničné mouky, 1 sáček droždí, 75 g tekutého medu, 2 vejce, 200 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěného másla, špetka soli
Náplň: 50g másla, 50g medu, rozinky, vlašské ořechy
Postup přípravy
Na náplň utřeme měkké máslo s medem ( někdy suroviny ohřívám v mikrovlnce a pak je promíchám).
Těsto vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a vyválíme obdélník asi 40 x 50 cm.
Natřeme ho medovým máslem a posypeme rozinkami a ořechy.
Těsto podélně srolujeme, pevně přitiskneme a nakrájíme asi na 2cm silné plátky.
Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Necháme ještě chvíli kynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
Ze všech surovin vypracujeme těsto, to pomoučíme, zakryjeme a na teplém místě necháme vykynout.
Na náplň utřeme měkké máslo s medem ( někdy suroviny ohřívám v mikrovlnce a pak je promíchám).
Těsto vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a vyválíme obdélník asi 40 x 50 cm.
Natřeme ho medovým máslem a posypeme rozinkami a ořechy.
Těsto podélně srolujeme, pevně přitiskneme a nakrájíme asi na 2cm silné plátky.
Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Necháme ještě chvíli kynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé